Povestea Hochland a inceput in 1927, cand au fost pusebazele companiei si a fost creat primul produs din istoria sa: un calup de 2 kilograme de branza topita Emmentaler.

Se intampla la fabrica de branzeturi Hochland din Goßholz, in regiunea Bavaria – o zona situata in sudul Germaniei, la granita cu Austria si Elvetia.

Astazi, pe plan international, Hochland a ajuns unul dintre cei mai puternici producatori de branzeturi. Compania numara 12 unitati de productie in 8 tari, precum Germania, Franta, Spania, Polonia, Romania, Rusia, Ucraina, Iran, si un numar de peste 4.300 de angajati.

In prezent, Hochland SE are vanzari anuale de 270.000 de tone de branzeturi. Gama de produse Hochland difera de la tara la tara, in functie de diferitele comportamente de consum si preferinte ale consumatorilor locali. In 2011, grupul Hochland a raportat o cifra de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro.

Citeste si:

In Romania, Hochland este lider al pietei branzeturilor. Filiala locala a fost deschisa in anul 1998, iar in prezent numara 350 de angajati.

“Inca de la infiintarea sa, Hochland a functionat ca o companie de familie cu principii puternice, bazata pe valori frumoase, precum bucuria lucrului bine facut, atentia acordata calitatii, ambitia de a obtine mereu performanta sau dorinta de a deveni un adevarat maestru in domeniul sau. De-a lungul timpului Hochland a lansat multe sortimente, produse, gusturi diferite, dar intotdeauna preocuparea sa a ramas legata exclusiv de branzeturi. Asadar, Hochland se poate mandri ca a devenit,prin multa munca, un expertdesavarsit care cunoaste in detaliu orice este de stiut despre branza”, a declarat directorul general al Hochland Romania, Sergiu Mititelu.